"Кривбас", який грав у дебютному сезоні УПЛ-2022/23. Де вони зараз? Частина 2

"Кривбас", який грав у дебютному сезоні УПЛ-2022/23. Де вони зараз? Частина 2}

До вашої уваги друга частина матеріалу про гравців криворізького «Кривбасу», який у сезоні-2022/23 грав до УПЛ. Ми згадуємо футболістів, які зробили свій внесок у розвиток та прогрес команди.

Півзахисник Євген Банада, 31 рік – 18 матчів.

Досвідчений Банада став десятим новачком «Кривбасу» перед дебютом в УПЛ влітку 2022 року. У першому та як виявилось пізніше своєму останньому сезоні у Кривому Розі опорник зіграв 18 матчів. Не так багато порівняно з іншими новачками через те, що деякий час (у першому та другому колах) пропустив через пошкодження.

Банада не встиг забити свій перший гол за «Кривбас» у офіційних зустрічах, зате забивав у товариських. У червні добіг кінця контракт Банади з червоно-білими, після чого він перейшов до новачка УПЛ - «ЛНЗ». 

Півзахисник Ріфет Капіч, 28 років – 23 матчі/6 голів, 2 асисти.

7 жовтня 2022 року футбольна Україна дізналась, що боснійський півзахисник Капіч, який грав у Вернидуба в «Шерифі», став гравцем «Кривбасу». З перших же матчів за червоно-білих вболівальники та спеціалісти запамʼятали цього футболіста. Капіч вів гру, він гостро віддавав, не боявся завершувати та забивав важливі голи, які допомогли криворіжцям до останнього боротись за місце в єврокубках.

Він забивав переможні мʼячі у ворота «Ворскли», «Зорі» та «Руху». І як же сумували вболівальники, коли дізнались, що найкращий футболіст команди у сезоні залишає «Кривбас». Його контракт цього літа викупив чемпіон Латвії «Валмієра». Але надовго затриматись у Латвії Капіч не зміг. Вже за місяць він перейшов до польської «Лехії».

Воротар Богдан Сарнавський, 28 років – 36 матчів/-38 голів.

У червні 2021 року Сарнавський став одним з зіркових новачків «Кривбасу» перед стартом Першої ліги. Богдан одразу став номером один оновленої команди. Всього за два роки у Кривому Розі половину з 36 офіційних матчів зіграв «на нуль». У багатьох поєдинках виводив червоно-білих на поле з капітанською повʼязкою.

З початком війни орків проти України грав в оренді за ізраїльський «Хапоель» Тель-Авів. Влітку 2022 року повернувся до України вже до команди Юрія Вернидуба. Старт «Кривбасу» в УПЛ розпочав в основному складі, але після помилки у 2 турі в матчі з «Шахтарем» - 0:1 на два матчі сів на лаву запасних, після чого повернувся до стартової 11-ки до кінця року.

З початком другої частини сезону Андрій Кліщук виграв конкуренцію у Сарнавського, та став новим номером один команди. Втративши місце в основі, влітку цього року Богдан покинув Кривий Ріг після закінчення строку дії угоди. Наразі є основним воротарем «Лехії», яка виступає у Першій лізі (аналог нашої Першої ліги) та бореться за повернення до еліти.

Євген Опанасенко, 33 роки – 7 матчів.

Захисник з досвідом перейшов до «Кривбасу» минулого літа. Юрій Вернидуб добре знав усі хороші якості гравця по роботі у «Зорі», тому і запросив Євгена до червоно-білих. Але, на жаль, ігрової практики у Опанасенка в «Кривбасі» було дуже мало. Всього 7 матчів та 234 хвилини за ігровий рік. Тільки в одному матчі він відіграв усі 90 хвилин.

У червні 2023 року угода з ексгравцем молодіжної збірної України завершилась та «Кривбас» відпустив футболіста у статусі вільного агента. Наразі захищає кольори першолігової «Полтави», яка бореться за підвищення у класі. Є футболістом основного складу.

«Кривбас», який виходив до Першої ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

«Кривбас», який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

«Кривбас», який грав у дебютному сезоні УПЛ-2022/23. Де вони зараз? Частина 1

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru