Головні тренери в новітній історії "Кривбасу": Приходько, Купцов, Бабич, Вернидуб

Головні тренери в новітній історії "Кривбасу": Приходько, Купцов, Бабич, Вернидуб}

До вашої уваги черговий ексклюзивний матеріал з офіційних домашніх матчевих програмок «Кривбасу» цього сезону. Сьогодні дізнаємось про усіх головних тренерів криворізького «Кривбасу», які працювали з командою після відродження Клубу у 2020 році та дотепер.

Геннадій Приходько, 50 років – 32 матчі: 21 перемога, 7 нічиїх, 4 поразки.

Перший наставник у новітній історії «Кривбасу», ексфутболіст клубу 90-х років, за який провів більше 100 матчів. Очолював команду у Другій лізі та у першому колі Першої. Геннадій Приходько здобув срібло Другої ліги у сезоні-2020/21, що дозволило червоно-білим з першої ж спроби підвищитись у класі. У перших матчах клубу після відродження робив ставку на місцевих вихованців. Перший матч «Кривбасу» у Другій лізі – вихід у старті команди одразу 7 вихованців криворізького футболу!

Перша ліга розпочалась для наставника з чотирьох поспіль перемог. Здавалось, все йде краще не придумаєш, але поступово результати погіршились: виліт у першому ж кваліфай-раунді Кубку України, втрати важливих очок у Волочиську, Сумах, Івано-Франківську. Після поразки з великим рахунком вдома від «Металісту» керівництвом було прийняте рішення про відставку спеціаліста.

Наразі Геннадій Приходько працює у структурі нашого клубу радником президента.

Андрій Купцов, 52 роки - 1 матч: 1 нічия.

Андрій Сергійович повернувся до рідного клубу, кольори якого захищав у 90-х роках, у якості тренера на початку серпня 2021 року. Входив до тренерського штабу Геннадія Приходька. Після звільнення Геннадія Миколайовича очолював «Кривбас» з приставкою в. о. у Києві проти «Оболоні» 1 жовтня у 11 турі.

На жаль, виграти тоді не вдалось. Нереалізований пенальті Хобленка й як підсумок нічия з присмаком невдачі – 0:0. А вже наступного дня команді був представлений новий головний тренер – Олександр Бабич, а також його тренерський штаб. 7 жовтня ФК «Кривбас» оголосив, що Андрій Купцов залишає Кривий Ріг. Після «Кривбасу» очолював тернопільську «Ниву». Наразі – старший тренер «Агробізнесу» з Першої ліги.

Олександр Бабич, 44 роки – 9 матчів: 6 перемог, 3 нічиї.

Ексгравець «Чорноморця» та «Металіста» до призначення в «Кривбасі» мав досвід роботи в Україні: з «Чорноморцем», «Жемчужиною» Ялта та «Маріуполем». Став наступником Геннадія Приходька на початку жовтня. Перший ж матч виявився переможним – проти «Волині» вдома – 2:1. З приходом Олександра Олександровича, який одразу сказав, що буде робити акцент в колективі на дисципліні, до складу «Кривбасу» повернулись гравці, які досі майже не грали: наприклад, бразилець Гонсалвез.

З приходом Бабича повернулись стабільні результати. «Кривбас» під його керівництвом набрав 21 очко з 27 можливих до кінця календарного року, жодного разу при цьому не програвши. Але війна, яку розпочала країна 404 проти нашої рідної України, зруйнувала багато планів, в тому числі і спільні плани «Кривбасу» та Бабича. Після початку війни, за нашою інформацією, перебував у Румунії, а 6 червня було оголошено про обопільне рішення сторін не продовжувати контракт.

Але він назавжди залишиться в історії саме тим тренером, який повернув «Кривбас» до УПЛ після відродження. Наразі Олександр Бабич очолює болгарський клуб нижчих ліг «Фратрія».

Юрій Вернидуб, 57 років – 47 матчів: 22 перемоги, 9 нічиїх, 16 поразок.

Вернидуб очолив «Кривбас». Про це офіційно було оголошено 21 червня 2022 року. Юрій Миколайович успішно працював за кордоном, а після початку війни був одним з перших, хто повернувся та став на захист України в лавах ЗСУ.

«Це ідеальний варіант для нашого клубу», - наголошував президент червоно-білих Костянтин Караманіц. Юрій Миколайович почав формувати нову команду, адже багато хто з гравців так і не повернувся до України з-за кордону. Початок чемпіонату нам не вдався, адже був потрібен час, аби новий колектив зігрався та згуртувався. Результату певний час не було, але Вернидуб терпів та працював.

В кінці першого кола зʼявились перші гучні перемоги, а у другій частині сезону «Кривбас» вже боровся за місце в єврокубках. Новий чемпіонат червоно-білі під керівництвом Вернидуба розпочали непогано, усі 17 турів у першому півріччі команда знаходилась у лідируючій групі. На зимову перерву «Кривбас» пішов лідером УПЛ і є реальним претендентом на найвищі місця поточного чемпіонату.

«Кривбас», який виходив до Першої ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

«Кривбас», який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

«Кривбас», який грав у дебютному сезоні УПЛ-2022/23. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Цей матеріал можна було побачити у офіційній матчевій програмці до гри «Кривбас» - «Чорноморець» (1:0). Замовити цю та інші програмки можна, написавши у Дірект офіційної сторінки Фан-шопу ФК «Кривбас».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru